Clatite de post. Cea mai simpla reteta
Postul Craciunului in 2018 incepe pe data de 15 noimebrie si se sfarseste pe 25 decembrie. De retinut un aspect extrem de important: se lasa sec in seara Sfantului Filip, pe 14 noiembrie, dar daca aceasta cade miercurea sau vinerea, postul incepe pe 14 noiembrie. Asa ca, daca te apuci de postit, avem o reteta de clatite de post pentru tine!
Clatite de post reteta simpla
Ingrediente clatite de post
300 gr. făină
600 ml. apă minerală
1 linguriță sare
1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
arome (opțional), eu folosesc neapărat vanilie, exact sau 1 plic de zahăr vanilat
3 linguri ulei
Mod de preparare clatite de post
1. Se pune faina intr-un bol de sticla sau inox. Se adauga apa minerala si se amesteca bine cu un tel. Evitati formarea cocoloaselor! Aluatul trebuie sa fie fluid pentru ca apoi sa nu se rupa clatitele.
2. Se adauga uleiul si se amesteca in continuare bine de tot.
3. Se pune un varf de sare si zahar. Puteti adauga arome ca vanilie, portocale, rom, lamaie etc.
4. Se amesteca totul bine si se lasa sa stea cateva minute. Compozitia nu trebuie sa fie rece, ci la temperatura camerei.
5. Se unge tigaia incinsa in prealabil cu ulei. Puteti folosi un servetel sau o pensula.
6. Se toarna aluat in mod uniform in tigaie. Se da la foc mediu spre iute. Se coc bine pe ambele parti.
7. Se pun clatitele pe o farfurie, una peste alta. La final se ung cu dulceata sau gem, la alegere.
Sursa: www.lauralaurentiu.ro